Loading...
Om Nontron-knive 2017-11-06T18:29:36+00:00

Håndværk, kvalitet og design

Håndværk

Nontron-bestik er lig med stolte håndværksmæssige traditioner. Bestikket fra Nontron gennemgår 40 trin inden det ender som det færdige produkt. Alle trin er håndlavet og udført af den samme medarbejder på fabrikken i byen Nontron.

Fx er træet til knivenes skaft skabt af træ, der har tørret i minimum fire år. Det kræver god tid, hvis man vil opnå kvalitetsbestik.

Samme nidkære opmærksomhed får alle dele af skaftet inden bladet i stål monteres. Stålet til knivene kommer fra området Acieries de Bonpertuis i Frankrig. Til knivene benyttes ét af tre ståltyper. Det er henholdsvis typerne XC75, T12 eller rustfrit stål.

Visse modeller af bestikket brændemærkes til slut med to typer af stål. På den måde bliver det karakteristiske Nontron-logo synligt på bestikkets skaft.

Alt Nontron-bestik bliver enkeltvist kontrolleret for at kunne garantere, at det lever op til den høje kvalitetsstandard. Hvis det ikke er tilfældet, bliver bestikket ikke sat til salg.

Håndlavet kvalitetsbestik til enhver lejlighed.

Historie

Nontron-bestik er håndlavet kvalitetsbestik. Faktisk kan bestik fra byen Nontron dateres helt tilbage til det 13. århundrede, hvorfor Nontron-kniven er blevet udnævnt til den ældste kniv i hele Frankrig.

Bestikkets kvalitet og design er blevet perfektioneret gennem generationer. Alt bestik er den dag i dag håndlavet og produceret af knap 25 højt kvalificerede medarbejdere på fabrikken i Nontron.

I år 2000 åbnede Nontron deres nye fabrik og workshop designet af Luc-Arsène Henry.